VAD MAN SKA BÄRA RIDNING

horse racing

Något som håller ditt hår borta från dina ögon

I min fantasi, medan jag red över Mongoliets slätter, bar jag smarta figurkramande jodhpurs, långa stövlar & mocka chaps, en lös vit blus, mitt hår strömmade ut bakom mig i gyllene vågor …

I verkligheten var jag buntad i vattentäta byxor, smutsiga lädergrindare, en inaktuell luktande anorak och en snood som absorberade en del av fettet mitt hår hade växt efter 10 dagar utan dusch. Men hej-ho, det är livet.

Det viktigaste att tänka på när du packar för ett ridäventyr är att du vill vara bekväm och varm. Långbyxor eller leggings istället för jeans – Tyg som inte gnuggar så illa. Stövlar med en liten häl är en bra idé (stoppar foten glider hela vägen genom stigbygeln) – vi bar vandringskängor och var faktiskt bra.

Om du inte har köpt dina knähöga ridstövlar (troligt) kan du använda gaters eller chaps hjälpa till att lägga till lite extra stoppning mellan dina kalvar & eventuella spännen, åsar eller remmar på sadeln som kan skava med tiden.

Bekväma byxor! (trosor/trosor/underkläder för alla er amerikaner). För killar som betyder att bära något som håller allt på ett ställe – Du vill inte studsa runt med allt fel …  Lös. För tjejer betyder det allt annat än en stringtrosa! Sexiness är naaat för sadeln.

En vindbrytare – Om du rör dig snabbt är vinden det som kommer att kyla ner dig mest. Lyckligtvis bör allt från midjan och ner vara ganska rostigt – en häst sparkar ut mycket värme, men att hålla din kärna varm med lager är viktigt.

Handskar om det är kallt. Läder, mocka eller något med lite grepp är en bra idé. Vantar är en fruktansvärd idé och av erfarenhet strumpor på dina händer – inte heller bra.

FÅR JAG SADELSÅR?

Jag tänker inte ljuga, om du sitter i sadeln i mer än 5 timmar och rider på varandra följande dagar, är det stor sannolikhet att du kan utveckla sadelsår. Det är ingen idé att beskriva vad dessa är – du vet om du får dem! De dyker ofta upp på de övre inre låren, runt ljumsken eller under coccyxen. Härlig.

De orsakas av tre saker: tryck, friktion och svett. Allt som ridning ger i spader – Speciellt om du rider i en särskilt sliten sadel (sannolikt), eller om sadeln är lite för stor för dig & du glider runt mycket.

Om du får dem är du bara ett riktigt alternativ att läka är att sluta rida (problematiskt om du är i mitten av steppen). Den bästa vägen är uppenbarligen förebyggande och lyckligtvis finns det en massa saker som kan hjälpa!

Bär formpassande kläder i minimala friktionstyger: Denim – nej, manchester – nej, ull – himlar nej, hessian – gå hem.

Smörj upp: Någon form av fett som en sämsmelissbalsam, tass-tasssalva, till och med vaselin kan hjälpa enormt och minimera friktionen

Torka av: Om du vet att du är en svettig typ av person, talkpulver kan hjälpa till att minimera um … Klibbighet. Babypulver & även idrottare fotspray kan göra jobbet bra.

Extra stoppning: Om du är mer van vid att cykla än en häst – Ta bara med dina cykelshorts. Den extra stoppningen kan ge exakt samma komfort som i den andra sadeln.

Author: admin