Alla kungarnas hästar och hästkapplöpning

Racing fullblod var kungens sport och var alltid en extravagant show av makt och rikedom. Hästkapplöpning är inte längre exklusivt för kungligheter idag, men det kommer alltid att vara miljontals människors favoritsport över hela världen. Hur började det?

Spel och hästkapplöpning

Racinghästar, även känd som kungarsport, är en av de mest populära sporterna i olika delar av världen. Hästkapplöpning har funnits i hundratals år och går tillbaka till vagnkapplöpningarna i Romarriket. Idag utövas hästkapplöpning fortfarande i stor utsträckning och är nära kopplat till spel.

Spel i hästkapplöpningar är en enorm bransch. Människor kan vinna eller förlora miljoner på bara ett par lopp, vilket gör denna sport väldigt spännande. Många lever av hästkapplöpningar genom att satsa på dessa lopp eller så tränar de och går in i sina egna hästar i loppen. Bortsett från hästkapplöpning är avelsrashästar också en massiv industri som genererar miljoner jobb och inkomster för människor.

Hästkapplöpning kan delas in i distinkta typer, platt racing eller hoppracing. Platt racing är mycket populärt i Europa och USA. Denna typ av lopp körs på en plan tävlingsbana med varierande avstånd och villkor beroende på tävlingens styrande organ och landet där loppet hålls. Platt racing kan vanligtvis göras i gräs eller smutsytor. Polytrack, som är en konstgjord yta, används också ofta i de flesta lopp.

Hoppracing skiljer sig mycket mer från platt hästkapplöpning. Denna typ av lopp består av hinder eller hinder som hästarna måste hoppa över. Hopplopp kan köras från 2 eller mer än 4 miles långa. Denna typ av hästkapplöpning, även känd som jaktracing, är mer populär i Europa än i USA.

Olika hästar och olika lopp

Det finns vissa typer av hästar som används för racing, varav en är fullblod. Denna hästras är främst uppfödd för hästkapplöpning. Fullblod är varmblodiga och är kända för sin smidighet och snabbhet. Att vinna Triple Crown of Fullblod Racing är förmodligen den viktigaste prestationen inom hästkapplöpning. Att vinna Triple Crown består av att vinna tre stora hästkapplöpningar i rad.

En annan populär typ av rashäst är den amerikanska kvartshästen. Denna hästras är en ättling till den europeiska fullbloden, som sägs vara en korsras av fullblod och de infödda amerikanska hästarna uppfödda av indianerna.

Kvartshästen är kortare än fullblodarna och har ett bredare bröst och en mer muskulös kropp. De är också snabbare än någon annan uppfödning av hästar men bara på korta avstånd, vanligtvis en kvarts mil, därav namnet kvartshäst.

Om du planerar att pröva lyckan med hästkapplöpning, få det bästa hästkapplöpningstipset. Detta är viktigt om du inte har någon som helst bakgrund inom sporten eftersom spel med dina besparingar eller intäkter är riskabelt och resultatet kan vara oförutsägbart.

Du kan också prova mjukvara för vadslagning på hästar som är baserad på ett pålitligt och testat hästkapplöpningssystem. Även om detta kanske inte är hundra procent korrekt, så kommer det definitivt att ge dig kanten och fler möjligheter att ta ut priset.

Läs också Vet om hästkapplöpningens historia

Author: kackla