De bästa hästkapplöpningsbanorna i USA

Under det 21: a århundradet med hästkapplöpning går det inte att bagatellisera vikten av banfördom. Hästkapplöpningsspårets skick och vädret påverkar kan göra en favorit till en förlorare och ett långskott till en potentiell vinnare.

Om du går till Vegas och de säger att det finns en fix på roulette och att den sällan når över 22 skulle du tro dem? Detta händer faktiskt vid särskilda lopp inom hästkapplöpning och detta kallas banförspänning.

I Pilmlico i Baltimore, MD, där första svängen är mindre än ett litet kast från startporten i 1 1/16 milslopp. Hästar med sprintfart och inre stolppositioner har en klar snittkant. Omvänt måste hästar som tvingas bryta från stolparna 9-> 12 vara mycket mer överlägsna och perfekt ridade för att få en bön. Hästspår som är förseglade främjar vanligtvis tidig hastighet. Det är bara ett exempel här är en sammanfattning av de bästa låtarna i USA och deras egna Bias ~ Enjoy !!

Akvedukt

Beläget i Ozone Park, New York, byggdes detta spår om 1959 och har 1 1/8 mil smutsoval för våren och hösten möter en mindre en mils grusväg för vintern.

Huvudsmutsbanan tycks gynna innervarvtalet på hela 1 1/8 distans. Innerhastigheter tenderar också att göra bra vid 5 och 5 1/2 furlongs. Det finns ingen verklig inbyggnad som har varit uppenbar vid 6 furlongs även om tidig hastighet alltid är en fördel för 6 furlongs på NYRA -spår. På de 6 1/2 furlongerna till en mils sträckor verkar det som om de yttre stolplägena är ett plus med startporten i den bakre sträckan som är långt från fjärrsvängen. En häst som har taktisk hastighet är ett annat plus på dessa avstånd.

På en mils inre smutsbana för vintern möter den inre skenan har varit historiskt viktig på alla avstånd, särskilt 1 mil 70 yards med 2 varv. De har ändrat banan lite 2008-2009 om banan tinar ut efter en bra frysning går en överraskande kant till hästar som använder mittbanor utanför tempot. Det är viktigt att ta anteckningar om ett visst spår för att se kommande förändringar i partiskhet eller grunder som behåller saker och ting, men dessa fördomar är uppdaterade.

Belmont Park

Beläget i Belmont, New York, är detta det största spåret i Amerika. Belmont har två viktiga tävlingsmöten: vår/sommarstämman, som har de berömda Belmont Stakes och Fall Championship -mötet.

På våren tenderar huvudbanan att gynna den tidiga hastigheten på distanser upp till sju furlongs, medan loppen som körs upp till 1 1/8 tenderar att vinnas av stalkers och mellanlöpande stretch-löpare. I ett varv tävlar stalkare som har de yttre stolplägena en kant på grund av de fina svepande svängarna. Dessa stora breda svängar tenderar också att gynna de stora kroppshästarna som kanske inte har snabbheten hos mer kompakta löpare, men som kan uthålliga löpningar med över genomsnittlig hastighet.

På hösten blir skenan djupare och långsammare än resten av remsan, vilket förbättrar förändringar av stalkers och stängare ännu mer. På avståndet 1 1/4 mils avstånd tvingas de yttre stolppositionerna att övervinna och undvika problem med denna breda resa. Detta gäller för Belmont på detta avstånd oavsett tid på året.

Belmonts 2 gräsbanor har bärbara skenor för att skydda de inre banorna från att användas för mycket. De flesta gräslopp vinns av hästar med fast senfartssprängning med denna banas främre löpare tenderar att förbättra sin totala statistik här.

Churchill Downs

Beläget i Louisville, KY med det berömda Kentucky Derby som tävlas här årligen har denna bana också några identifierbara funktioner.

De inre stolparna har en kant på denna bana i två svänglopp på 1 1/16 miles och vid 7 furlongs tillsammans med en mils avstånd från backstretch är prima för djupa stängare. Churchills smutsracingyta är faktiskt gjord annorlunda än någon annan bana i Amerika. De flesta spår har kalksten och sedan har smuts byggts ovanpå Churchill ingen sådan bas. Detta spår blandas med ett djupt lager av jord, lera och organiska material packade ner flera meter under ytan.

När det är blött blir huvudbanan faktiskt snabbare och på timmar eller ett dygn efter regnskur kan ytan bli den bästa racingytan som finns i hästkapplöpning. Men när Churchill är torrt lönar det sig att hålla koll på hästarna som inte gillar den här ovanliga djupa remsan, det kommer att spara lite pengar i längden.

Fair Grounds

Beläget i New Orleans, Louisiana, öppnades detta spår igen 2003 efter att ha bränts ned till grunden 1993. Med de nya platserna som läggs till banan har plånböckerna tagit upp på mässområdet vilket ger New Orleans en bra inkomstkälla.

Med en lång sträcka som kommer in för att spela på mässområdet har inre stolparna inte tillräckligt med hastighet för att dra nytta av den korta körningen till första svängen och påverkar rutter tillsammans med sprintar. Men efter ett bra regn kan insidan av skenan vara en stor fördel på grund av ovanliga dräneringsmönster.

En bra anteckning på denna bana är gräsbanan ~ Den har djupa rötter och skiljer sig ganska mycket från andra gräsbanor för gräshästar. Du vill fortsätta titta på en hästform men hästarna som gillar att tävla på detta gräs tenderar att replikera sina prestationer när de återvänder till den.

Fairplex Park

Beläget i Pomona, CA, var denna lilla 5 -furlong -bana öppen redan 1932. De snäva svängarna upphäver den logiska fördelen som inre stolpen borde ha och har en motsatt förspänning i motsatt riktning i 3 -varvslöp över en mil.

Som huvudregel är banan rättvis men hästarna hanterar inte de skarpa svängarna bra och jockeyen som har en speciell skicklighet i området spelar en stor faktor. En nyligen gjord jockey Martin Pedroza är en dominator i denna park och har just denna skicklighet.

GulfStream Park

Beläget i Hallandale, FA, byggdes denna park helt om under 2004-2006 med banan förstorad och en liten sittplats som är kontroversiell. Gulfstereamet har en stark hastighetsfördom under vinterfjädrarna. I rittävlingar har hästar i ytterpostlägen liten chans att vinna. 2006 och 2008 övervann Big Brown och Barbaro yttre stolppositioner och de blev stora.

Håll utkik efter det kallare vädret än vanligt, denna hastighetsförskjutning kan övervinnas. Den allmänt diskuterade hastighetsförskjutningen kan också spela till din fördel på andra sättet. Det lönar sig att satsa mot förspänningen när en självmordsfart verkar troligtvis inträffa. En skarp handikappförmåga överträffar allt annat.

Laurel Park

Beläget i Laurel, Maryland ~ Öppnat 1911 är detta spår som har en lång sträcka på 1344 fot i allmänhet fritt från partiskhet, även om stretchlöpare och stalkingtyp tenderar att göra det lite bättre här än de flesta spår. Det enda vi har sett är att på denna bana gör hästar som gör över genomsnittliga “svängrörelser” eller visar en snabbare än genomsnittlig hastighetsutbrott genom mittpartiet i 6 och 7 furlong -tävlingar ofta bättre sin nästa utflykt.

Louisiana Downs

Bossier City, Louisiana öppnade 1974 och har en relativt snabb tävlingsyta på en mil och en sträckning på 1010 fot som ofta ger en stor inre hastighetsförskjutning. Tendensen är ännu mer utbredd under helgdagar, helgdagar eller insatsdagar. Leta efter hästar som kan få besittning av täten och på skenan efter en stor kant på detta spår. På gräsbanan är motsatsen sant eftersom vi ser stängare från mittpaketet vinna mer än deras främsta rivaler.

Monmouth Park

Ligger i Oceanport New Jersey .. En bana med en mil oval och en kort 985 sträckning. Generellt sett gynnar denna bana främre löpare och tidiga hastighetstyper på insidan av skenan på alla avstånd under sommaren. Ett stort undantag är när det regnar spåret kan ha en död järnväg för en dag eller så, särskilt efter ett bra regn, så se upp för stormarna.

Philadelphia Park

I Bensalem, PA .. Det här spåret har ett huvudspår på en mil med en 7-fots lång rygg som gillar att gynna stalk-n-go-typer. Detta spår är lite annorlunda än de flesta och gillar också djupstängarna, vilket är unikt när hastigheten är kung på de flesta spår.

Pimlico

Beläget i Baltimore Maryland är detta spår det näst äldsta spåret i Amerika. Denna bana med sin långa historia är välsignad med några av de bästa tränarna som finns. Den en mil långa ovalen med en sträcka på 1162 fot har traditionellt gynnat hästar med bra tidig hastighet som tar kontroll över de inre körbanorna. Den specifika förspänningen brukade vara allmänt känd, men renoveringen hjälpte till att tysta det en del men det spelar fortfarande in ibland, så håll utkik.

Saratoga Race Course

I New York vid Saratoga Springs öppnade 1864 har detta en rik historisk atmosfär som kan kännas på läktarna. Kvaliteten på hästar är fantastisk här under 6 veckors sommarträff.

Den 1 1/8 mils ovalen med en 7 furlong backstretch på 1144 består av smuts, lera och sandig lera med en kalkstenbas. Den kompositionen gör den till en av de snabbaste spåren i landet. Tävlingsbanan har också 2 gräsbanor. Titta på insidan den 1 1/8 eftersom de verkar ha en bra partiskhet här. Tidig hastighet är vanligtvis bra vid sprintdistanser, ytterposten klarar sig riktigt bra vid 6 till 7 furlongs, särskilt när banan torkar ut efter kraftigt regn.

Syntetiska spår ~ den nya vågen av hästkapplöpning

Keeneland

Här i Lexington, Kentucky har det här spåret funnits sedan 1936. Här är några viktiga punkter att leta efter:

När det saknas tydliga bevis på en uttalad partiskhet, bör spelare bara gynna stalkers framför frontlöpare och djupa stängare. Hästar som presterar bra på andra syntetiska ytor tenderar att göra mycket bra här. Vi har också sett att hästar som kör bra på grusvägar i FLA, NY och New Orleans ger Keeneland god uthållighet och kommer att hålla och förbättra sin smutsform här.

Titta på det här spåret för att bias ska dyka upp eftersom vissa kommer att dyka upp ur ingenstans och verkligen sticka ut ett tag på grund av underhållet av dessa syntetiska ytor. Håll utkik efter skift till önskad löpstil. Ett sista tips är att hästar som är uppfödda för att hantera gräs, särskilt lopp bortom en mil på gräs, klarar sig mycket bra på denna bana.

Turfway Park

I Florens Kentucky kan detta spår ge olika fördomar på grund av säsongsförändringar.

Under sensommaren/tidiga hösten möter det komma innan tre veckors höstmöte på Keeneland har detta spår inte någon större partiskhet alls.
Under vintersessionen kan denna bana genomgå radikala skift som gynnar snabbhästar till en bana där hästen som rör sig sist vinner så titta noga. Vissa handikappade kommer att bli frustrerade över flip -flopsna med partiskhet, men det kan vara några av de bästa långskottsspåren som finns.

Träbina

Rexdale, i Ontarion Kanada har det här gamla spåret funnits sedan 1874 precis vid centrala Toronto. Några viktiga punkter att följa är:

Hästarna löper från april till december och genom de kalla vädermånaderna kommer du inte att se mycket partiskhet alls. Räkna med några perioder med ojämna dagar under de varmaste sommardagarna. Underhållet kan skicka en partiskhet till ett extremt tillstånd, så titta bara på tävlingarna och notera när detta händer. En annan viktig anmärkning är att hästar som flyttar från detta spår till Gulfstream eller Fair Grounds i New Orleans tenderar att hålla formen mycket bra.

Arlington Park

Beläget i Arlington Heights Illinois brann detta spår ner till grunden 1985 och byggdes om 1989 till ett vackert spår.

Arlington bör förvänta sig mid pack -stängare tillsammans med stalkers för att behålla en inbyggd kant på alla avstånd. Under det senaste decenniet har den vackra gräsbanan gynnat hästar med taktisk hastighet mer än bekräftade stretchlöpare som dominerar gräslopp på de flesta gräsbanor.

Santa Anita Park

I Arcadia California har en en mils oval med en liten sträcka på 900 fot en yta som gynnar förspänningen utanför körfältet. 2008 Breeders cup visade att denna yta kan manipuleras för att presentera en stark förslutare spår förspänning utan en förutsättning orsakad av väder.

Var noga med alla plötsliga skift som kommer att ge en djupare närmare fördel med den som inte finns på de flesta syntetiska spår.

Hollywood Park

I Inglewood CA finns några viktiga punkter att tänka på vid denna hästkapplöpningsbana. Under de tidigare säsongerna av smutsracing har Hollywood haft en dead rail eller en klibbig inre postposition, särskilt i sprints. På kuddebanan fanns det ingen snedvridning på insidan.

Från havet

I Del Mar California öppnades denna kuststräcka 1937. Det bättre underhållna spåret under de kommande åren borde gynna mittförpackningsstängare och djupa stängare genom stora delar av mötet på alla avstånd.

Golden Gate Fields

I Albany kommer CA att ha fler tävlingsdatum än tidigare år och Bay Meadows stängs av. Det finns ingen stor fördom på det här spåret men några saker att notera är när banan har spelat en märkbar bias trenden har varit att gynna stretchlöpningshästar och i vissa fall stretchlöpare i mitten av förpackningen. Notera den ledande Jockey där Russell Blaze när han närmar sig loppet och hur han rider är en stor indikator på partiskhet. Du kan använda detta tips för alla spår eftersom några av de bästa jockeysna snabbt kan berätta om fördomarna.

Använd dessa tips nästa gång du handikappar ett spår och du kommer att se dina vinster stiga. Var alltid på utkik efter nya fördomar som dyker upp och titta på loppet noga för att se vad de vinnande hästarna gör. Lycka till och lycklig handikapp.

Läs också Hästägande genom hästkapplöpningspartnerskap

Author: kackla